25 January 2011

Despre Biblie

Aveam de gand sa postez niste retete noi + poze cu mancarea, insa nu am pozele la indemana, asa ca o sa fac un update la lectura Bibliei. Asadar, citesc Biblia si simultan citesc "Istoria lui D-zeu, 4000 de ani de cautare in crestinism, iudaism si islamism". Plus urmaresc documentarele "Ancient Aliens" de pe History.com. Suficient incat sa am mai multe intrebari decat aveam cand am pornit la drum. In ceea ce priveste Biblia, pot spune deocamdata ca:

- se pare ca sunt multe variante ale Bibliei care circula in prezent in tara noastra, de la cea tiparita de biserica ortodoxa, pana la cea a martorilor lui iehova si pana la cea catolica; pun pariu ca si intre variantele din diverse tari sunt diferente, datorita traducerii;

- se pare ca (asa cum banuiam de fapt) toate variantele prezente ale Bibliei sunt foarte modificate fata de textele originale; Consiliul de la Niceea a fost unul din evenimentele care au ciopartit Vechiul Testament dramatic. manuscrisele de la Marea Moarta se pare ca ar fi o varianta originala, dar nu am acces la ele :)) asa ca degeaba...

- mai mult, se pare ca... chiar si textele originale ale Vechiului Testament au fost scrise in doua versiuni inca de la inceput.

Continui oricum sa citesc si imi propun s-o termin, chiar daca realizez ca am in mana "ceva" departe de adevar. Imi pare rau ca nu am cu cine sa discut. Nu cunosc pe nimeni care sa imi impartaseasca preocuparile.

1 comment:

silvana said...

Te inteleg perfect si eu m-am apucat de citit din acelasi motiv. Iti recomand documentarul "Religuous" care il poti downloada free de pe net.