28 December 2009

Filme cu tema extinctiei in masa a rasei umane

In ultimele zile am vazut doua filme cu aceasta tema: "2012" cu Jackson Curtis (2009) si "The happening" cu Mark Wahlberg (2008).

In "2012" as critica niste faze atat de exagerate (avionul care trece printre zgarie norii cazand si rulota care zboara peste prapastie) incat ma gandesc ca mare parte dintre consumatorii carora le este destinat acest gen de filme, este considerata retardata...

Tot pe tema extinctiei in masa a rasei umane, a fost si filmul "The happening" cu Matt Demon, in care plantele omoara oamenii in masa printr-un mecanism foarte ingenios. Nu va dau amanunte, vedeti-l neaparat.

Ideea in sine a ambelor filme, mie mi se pare insa foarte plauzibila. Extinctia in masa din cauze naturale, este un fenomen ce a avut loc cu regularitate o data la milioane de ani in istoria omenirii. De aceea poate ar trebui fiecare dintre noi sa ne gandim mai bine cat de mici si neinsemnati suntem in fata fortelor naturii. Viata nu este o corvoada, o pedeapsa sau un chin, ci un dar, o minune in acest colt de univers, pe care trebuie s-o pretuim si s-o protejam. Pentru ca intr-o zi se poate termina totul fara ca macar sa constientizam momentul.

1 comment:

Anonymous said...

http://kaosmoon.blogspot.com